Sfaturi montaj kit ambreiaj autoreglabil-LUK

Deoarece ambreiajele sunt supuse unei uzuri normale continue, LUK, primul producator de ambreiaje din lume, a investit enorm în dezvoltarea unei solutii de control al uzurii, care a fost lansata cu succes în producţia de masa inca din anul 1995. Tehnologia SAC (Self Adjusting Clutch), s-a afirmat de atunci intr-o larga varietate de autovehicule, indeosebi la modelele cu motoare mari, unde ambreiajul poate fi acţionat mult mai confortabil in cazul in care se foloseste un ambreiaj SAC. Tehnologia SAC foloseşte un senzor de sarcina (arc diafragma) pentru a-şi activa functia de control al uzurii, prin rotirea unui inel înclinat. Acest mecanism de reglare (control) al uzurii reduce fortele necesare de acţionare a ambreiajului, sporind totodata durata de viata a acestuia. In plus, fortele de actionare raman aproape neschimbate pe parcursul vietii ambreiajului. Sistemul SAC de control al uzurii - alcatuit din arcul diafragma cu funcţie de senzor (senzor de sarcina) si un inel de reglare din otel ambutisat - este caracterizat prin excelenta sa acuratete functionala. Deoarece confortul la actionarea ambreiajului presupune o curba armonica a sarcinii de lucru, in plus fata de fortele mici de actionare, SAC a fost proiectat cu capacitatea de a se adapta la curba caracteristica specifica fiecarui vehicul.

Montarea uni kit de ambreiaj SAC se face cu scule speciale.

Folosirea unei scule speciale este absolut obligatorie pentru a asigura montarea corectă a ambreiajului autoreglabil. In timpul montarii, nu trebuie aplicate forte de contracarare, pentru a impiedica rotatia de început a inelului de reglare in placa de presiune a ambreiajului. In cazul în care ati montat corect ambreiajul, fiecare sectiune de arc diafragma este situata la acelasi nivel, chiar si sub sarcina rulmentului de presiune. Acest lucru asigura buna functionare a ambreiajului. Este esential să centrati discul de ambreiaj, pentru a asigura montarea corecta a cutiei de viteze si pentru ca ambreiajul sa  functioneze corespunzator. Centrarea corecta a discului de ambreiaj permite si arborelui primar sa fie pozitionat usor in butucul discului de ambreiaj, ceea ce reduce la minimum riscul de deteriorare a discului de ambreiaj sau profilului butucului.

Montarea ambreiajului SAC prin utilizarea sculelor speciale

•           Pozitionati discul de ambreiaj pe volanta.

•           Atentie la pozitionarea discului! Inscriptia "Getri-ebeseite" (spre cutia de viteze) trebuie sa fie vizibila!

•           Centrati discul cu ajutorul stiftului de centrare adecvat!

•           Aşezati placa de presiune!

•           Aveti grija cum pozitionati placa de presiune! (in cazul în care ati montat corect stiftul de centrare, găurile de pe volantă corespund cu gaurile carcasei de la placa de presiune.)

•           Introduceti trei prezoane prin găurile de montare a plăcii de presiune a ambreiajului, la o distanţă de 120° unul de altul, si fixati-le.

Pozitionati placa de presiune cu suportul axului pe stiftul de centrare si prezoane. insurubati piulitele randalinate pe prezoane, pana ce sunt bine fixate!

Rotiti axul piesei de presiune in sensul acelor de ceasornic, pentru a deplasa placa de presiune spre volanta.

Atentie! Incetati rotirea cand carcasa placii de presiune se aşează pe volanta. Verificati cu atentie gaurile de montare!

Introduceti si strangeti trei bolturi de fixare a plăcii de presiune a ambreiajului. Rotiti axul piesei de presiune in sens invers acelor de ceasornic, pentru a detensiona arcul diafragmă.

Cand arcul diafragma este complet detensionat, scoateti piulitele randalinate si piesa de presiune. Scoateţi prezoanele. Strangeti-le la cuplul specificat. Slabiti piulita randalinata de la varful stiftului, pentru a elibera si scoate stiftul de centrare.

 

Cere oferta